Primul centru privat de meditatii din judet a fost deschis in Baia Mare

Centru-meditatii-Baia-Mare-deschidere-1366x768

Un demers inovativ in educatie a fost lansat in Baia Mare, unde a fost deschis primul centru privat de meditatii, in care tinerii vor fi pregatiti pentru examene, concursuri sau pur si simplu pentru obtinerea unor rezultate mai bune la scoala.

Initiatorii au aratat ca scopul a fost crearea unei alternative la meditatiile oferite acasa, prin amenajarea unui spatiu public, adecvat activitatilor didactice cu grupuri mici de elevi, la preturi semnificativ mai mici fata de cele practicate in cazul meditatiilor individuale. Mai mult, parintii vor putea monitoriza evolutia copiilor, fiind informati in scris, prin rapoarte periodice, despre stadiul de pregatire al acestora.

Serviciile de meditatii se adreseaza atat elevilor din ciclul primar sau gimnazial, cat si liceenilor care au nevoie de pregatire suplimentara pentru reusita scolara, recuperarea materiei, dar si pentru a obtine rezultate bune la examenele si concursurile scolare. In plus, centrul va oferi si cursuri de invatare a unei limbi straine. Una din noutatile cu care vine acest sistem de meditatii consta in organizarea transparenta a acestei activitati, parintii avand posibilitatea de a fi tot timpul informati in legatura cu evolutia copiilor.

“L-am gandit ca pe un loc in care parintele sa se intalneasca cu elevul si cu dascalul dupa orele de curs si, ceea ce se incearca in scoala romaneasca de care tot spunem de 20 de ani ca ar trebui reinventata, sa se gaseasca acea cale de comunicare reala intre parinte, elev si profesor, pentru ca este foarte clar ca daca cei trei factori nu colaboreaza, reusita scolara este supusa esecului sau dezamagirii”, a explicat Mariana Onea, initiatoarea proiectului.

Profesori cu experienta si cu rezultate foarte bune in pregatirea suplimentara pentru examene, evaluari nationale, internationale sau pentru admiterea la facultate vor preda in cadrul centrului de meditatii din Baia Mare. Totodata, un specialist cu competente psiho-pedagogice va acorda asistenta elevilor care urmeaza sa sustina un examen.

“Centrul ofera si asistenta psiho-pedagogica. Este clar ca in perioada in care cineva este supus unui proces de pregatire intensiva este imposibil sa nu existe o acumulare de consum energetic sau emotional foarte mare si in asemenea situatii asistenta psiho-pedagogica, chiar psiho-terapeutica este extraordinar de importanta”, a spus profesoara Maria Bodea, sustinatoare a proiectului.

Centrul de meditatii propune o alternativa profesionista la meditatiile scolare neautorizate. Mai exact, activitatea se deruleaza in baza unui contract, parintii find informati permanent despre evolutia scolara a copilului. Tariful unei sedinte de doua ore este cuprins intre 25 si 35 de lei, iar organizatorii ii asigura pe primii elevi inscrisi ca vor beneficia de bonusuri si unele servicii gratuite.

Centru-meditatii-Baia-Mare-deschidere-1366x768-02Spatiul in care se vor derula sedintele de pregatire este situat pe strada 22 Decembrie nr. 18 si este compus din trei sali cu o suprafata totala de 80 de metri patrati, un birou pentru activitati de secretariat, hol de acces si doua toalete. Orarul de functionare al centrului va fi cuprins in intervalul 08:00 – 20:00, de luni pana vineri, iar sambata intre orele 8:00 si 13:00, in functie de solicitarile elevilor.

Inscrierile se pot face in perioada 20 septembrie – 15 octombrie la sediul centrului sau la numerele de telefon 0745.315337 si 0756.242110, in prezenta unuia dintre parinti. 

Sursa: eMaramures

Scrie un comentariu

Sunt permise urmatoarele coduri HTML in cuprinsul comentariului: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>