Rezultate nesperate la examenul de bacalaureat pentru mai multi elevi din Baia Mare

Centru-meditatii-Baia-Mare-cursuri-1366x768-04

Zeci de elevi au ales anul acesta sa se pregateasca pentru bacalaureat in singurul centru de meditatii din Baia Mare, speranta lor imediata fiind aceea de a trece examenul. Impinsi de la spate de catre profesorii meditatori sau din proprie initiativa, adolescentii au avut o evolutie buna, iar dupa scurta vreme si-au schimbat obiectivul, tintind note cat mai mari.

Cei mai multi dintre ei au realizat ce si-au propus, astfel incat acum se pot bucura de succesul lor dar si de zilele de vacanta.

Orele de curs din clasa a XII-a au fost mai stresante decat oricare altele pentru numerosi elevi din Baia Mare. Cei care s-au inscris la centrul de meditatii au recunoscut ca la inceput au fost motivati de frica unui esec, iar apoi de gura parintilor. Saptamana de saptamana, impinsi de la spate de catre dascali si stimulati de competitia cu ceilalti colegi, elevii au inceput sa acumuleze informatiile lipsa iar notiunile de romana, matematica sau istorie sa capete inteles, ceea ce le-a atras si reusita.

“A fost greu. Trebuie sa recunosc ca a fost greu. Am primit mult mai multe informatii decat la clasa si nu ma asteptam sa fie atat de multa materie la istorie, pentru ca eu la istorie m-am pregatit aici. Am avut un profesor de nota 10, domnul Bota, care ne-a motivat si exterior cumva, ne-a convins sa invatam pentru noi, nu pentru nota si asa am reusit sa iau nota 10 la istorie, desi cand am venit in centru nu visam la o astfel de nota”, a marturisit Tanita Cotarcea, una dintre absolventele de clasa a XII-a.

Cel mai mult s-au bucurat adolescentii care la inceputul anului nu au visat sa obtina nota de trecere, iar acum s-au regasit printre primii pe lista cu rezultatele. ”A fost foarte greu, deoarece cand am venit la centru nu stiam daca eram capabil sa scot nota 5 la bacalaureat, la matematica, si uite ca s-a intamplat sa scot si nota mai mare, aproape de 7. M-am pregatit aproximativ 2-3 luni, cate o sedinta pe saptamana, in ultimul timp chiar si doua sedinte”, a spus Catalin Tinta.

Numerosi tineri au recunoscut ca au privit bacalaureatul ca pe o sperietoare, mai ales dupa rezultatele dezastruoase de anul trecut, cand s-a cazut pe capete. De altfel, una dintre elevele meditate nici macar nu a vrut sa intre in examen in aceasta sesiune, dar s-a ambtionat pe parcurs si a reusit sa obtina diploma de bacalaureat.

”Ce s-a intamplat in centrul de meditatii la matematica tine de domeniul miraculosului in anumite situatii. Avem o domnisoara care a picat anul trecut la bac si a venit la pregatire in luna iunie. Ea a venit, de fapt, pentru sesiunea din august, nu pentru cea de acum, dar a mers foarte bine. La testul de evaluare initiala a avut nota 3.90 si acum, la bacalaureat, a luat 6.80”, a aratat coordonatoarea centrului, Mariana Onea.

Vointa de fier si ritmul sustinut de predare par sa fie cheile succesului, sustin elevii, care nu cred in miracole, ci doar in ceea ce au invatat.

Pe perioada verii, centrul de meditatii din Baia Mare ofera meditatii la limbi straine precum germana, franceza sau engleza, dar pregateste si elevi care vor sa sustina examenul de bacalaureat in sesiunea din toamna. Pentru cei interesati, inscrieri se pot face la sediul centrului – str. 22 Decembrie nr. 18 sau la numerele de telefon 0745.315337 sau 0748.515968.

Sursa: eMaramures

Scrie un comentariu

Sunt permise urmatoarele coduri HTML in cuprinsul comentariului: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>